Sia Roepstorff, endnu en KST terapeut i Kiropraxis

Som mange ved har vores Kranio-Sakral terapeut Livia Buda  to fantastiske og healende hænder, men dog kun to. Hun har i lang tid været så populær at det har været nærmest umuligt at få tider hos hende. Det er selvfølgelig dejligt at I og vi er så glade for hende, men en udfordring når vi har mere brug for hende end hun kan honorere.

Vi har længe været på jagt efter et værdifuldt og brugbart supplement. Med hjælp og anbefaling fra Livia har vi fundet Sia og vi er glade for at kunne fortælle jer at hun begynder i Kiropraxis fra d. 4.6.18.

Som I kan læse af nedenstående er Sia’s uddannelsesmæssige, værdimæssige og terapeutiske baggrund meget lig Livia’s. Sia er blåstemplet, både som terapeut og menneske af både Livia og Uffe (som har kendt hende i flere år).

Sia er derfor Kiropraxis nye (ekstra) Kranio-Sakral terapeut.

Sidste sommer afsluttede Sia 3,5 års uddannelse, med en Professionsbachelor i Psykomotorik og afspændingspædagogik. Uddannelsen danner et sundhedsprofessionelt grundlag for hendes kropsterapeutiske praksis, med fokus på at støtte klienter gennem forandringsprocesser, der kan finde sted i et meningsfyldt samspil mellem krop og psyke.

Siden 2010, har Sia sideløbende med hendes BA, udannet sig som Kranio-Sakral Terapeut. Hun startede på Stanley Rosenberg Instituttet i København, men skiftede undervejs retning til en anden gren inden for Kranio-Sakral Terapien og udannede sig videre hos Niklas Patursson i Kranio Sacral Biodynamics. Behandlingsmetoden er blid og dybdegående med fokus på kontakten til de dybe embryologiske bevægelser, der organiserer sig omkring den kranio-sakrale midtlinje, og som restituerer og vitaliserer kroppen livet igennem. Med den dybe kontakt til kroppen er behandlingens sigte at løsne op for restriktioner i nervesystem, samt i muskelvæv og bindevæv, og dermed give kroppen mulighed for at foretage dybe indre reguleringer på egne præmisser.

Psykomotorisk Stress og Traume terapi (PMST) er en ny efteruddannelse som Sia har erhvervet sig hen over vinteren. Stress og Traumeterapi er en målrettet behandlingsmetode til mennesker med særligt sensitive nervesystemer, blandt andet, grundet stress eller traumer.

Den manuelle behanlingsmetode er baseret på Tensegrity og Kranio-Sakral Terapi, der stimulerer kroppen til dybe og blide kropslige regulereringer. Det overbelastede nervesystem får mulighed for at falde til ro, mens fleksibilitet og resiliens øges neuralt og kropsligt. Behandlingen kombineres med øvelser, der har til formål at kunne opbygge kropslige ressourcer som grounding, centrering, følelses-containing og kropsbevidsthed. Redskaber som i dagligdagen kan etablere et samarbejde med kroppen og nervesystemet så man trods sensitivitet kan begynde at mestre og lindre de kropslige og psykiske udfordringer der opleves som følge af stress eller traumer.

Yderligere kurser Sia har deltaget i

  • 2017: The Psoas Muscle
    (3 dage) med den internationale pioner i “Core-Awareness” Liz Koch (US)
  • 2015: Biodynamic Cranial Touch Iniatiatory Course
    (3 dage) København, International underviser Giorgia G. Milne
  • 2013: Bindevævsmassage Bio Energetic Massage, Rebalancing- Core integration
    (60 timer) international underviser Antar Rasal (NL)

Links:

(Psykomotorisk Terapi)
https://ucc.dk/psykomotorikuddannelsen/job-og-karriere/dimittendprofil

(Cranio Sacral Touch)
https://www.touchofpresence.com/biodynamic-cranial-touch

(The biodynamic of Osteopathty og Biodynamic Craniosacral) De retninger inden for kranio-sakral terapien der er inspirationen bag Niklas Paturssons kurser i Kranio-Sakral Biodymics som jeg har studeret

fx::

What is Craniosacral Biodynamics?

https://www.craniosacral-biodynamics.org/overview.html/embed#?secret=URPeBSKqyK

https://osteodoc.com/biodynamics/embed/#?secret=giHz7T21ql

http://www.osteopathicstudies.com/Info/29-the-biodynamic-view.asp

https://jamesjealous.com/mission-statement/embed/#?secret=yLTqREiz7B

https://www.karuna-institute.co.uk/craniosacral-biodynamics.html

(Niklas Patursson: Kranio Sakral Biodynamics)

Kranio-Sakral Terapi Biodynamics

https://www.kranio-sakral-terapi.dk/biodynamics/kranio-sakral-biodynamics/embed/#?secret=eah4m4RSiy

(Psykomotorisk Stress og Traume Terapi (PMST) ved Jacob Kongshoug som er psykomotorisk terapeut, Kranio-Sakral Terapeut og Traume terapeut)

https://jacobkongshaug.dk/psykomotorisk-stress-og-traumebehandling-pmst/embed/#?secret=kWgx6REdLw

http://dap.dk/kurser-netvaerk/kurser/kurser-dap/traumebehandling