Laserterapi

Laserbehandling fremmer heling i det inflammerede væv, men kurerer ikke årsagen og bør derfor ikke stå alene.

Laserterapi er en smertefri behandling

Laserterapi er en smertefri behandling som fremmer vævets heling. Den kan være en hjælp til akutte smerter som gør det svært at bevæge sig naturligt og dermed fremme helingshastigheden. Laserterapi er et non-invasivt, ikke-medicinsk alternativ til kortison injektioner. Den kan være nøglen til at eliminere de sidste smerter når der i øvrigt er skabt normal funktion omkring et led.

Laserterapi er perfekt til sportsskader da det øger helingshastigheden markant ved skader hvor der ikke er mulighed for længere pause.

Hvad virker laserterapi på:

 • Muskelspændinger
 • Trigger-punkter
 • Kroniske ledsmerter
 • Akutte ledsmerter
 • Tennisalbue
 • Forstuvninger
 • Bursit
 • Hematomer
 • Ødem

Laserbehandling virker anti-inflammatorisk, smertestillende og biostimulerende på både akutte og kroniske lidelser i led, bindevæv, muskler og nerver. Der er kun få begrænsninger for hvem der kan modtage laser. Det er helt uden bivirkninger og man undgår brug af smertestillende medicin. Det fremmer helingshastigheden og bevægeligheden og det mindsker smerteniveau. Således er det et relevant tilbud til alle, der lider af smerter og/eller spændinger i muskler og led.

Vi anbefaler dog ikke at laserterapi står alene, da det ikke nødvendigvis hjælper på årsagen til smerterne, men kun lindrer det smertegivende væv.

 • Laser er energi bundet i lys/lysstråling
 • Laserlys trænger 4-5 cm ned i vævet
 • Laser har helt grundlæggende den effekt at stimulere produktionen af ATP (Adenosintrifosfat), som er cellens energi
 • ASA laser betyder Advanced Surface Ablation
 • At effekten af laserbehandling er kumulativ, derfor opleves der måske først smertelindring efter 3-4 behandlinger
 • Laser har været brugt som behandlingsmetode i mere end 20 år
 • Laser er non-invasivt, smertefrit, uden bivirkninger og kan benyttes til stort set alle lidelser i bevægeapparatet med inflammation, smerte, muskelled skader og hævelse

Laserterapi er en behandlingsmetode, som har været i rivende udvikling igennem de sidste år og nutidens laserapparater er, som konsekvens af massiv forskning, udviklet så deres effektivitet langt overgår hvad laserapparater kunne for bare få år siden.

Biologisk virkning af laser
Cellulært øges ATP produktion (det er cellens energi ressource) så cellen bliver mere effektiv i sin specifikke funktion. Der frigives flere fibroblaster (som fremmer genopbygning af skadet væv) og ekstracellulære molekyler, så báde reparationshastigheden og produktionen af det anti-inflammatoriske protein NLRP 10 øges.

I vævet moduleres de inflammatoriske processer, restitutionshastigheden af skadet muskelvæv forbedres, musklens sammentrækningsevne forbedres, der skabes øget regeneration af både blodkar og nervevæv, og ødem (hævelse) reduceres.

I laserbehandling er det helt individuelt hvilken behandlingsprogram (antal, varighed, hyppighed osv.), som er relevant. Der er forskel på graden af skade, hvilket væv der er skadet og hvor længe det er siden skaden opstod.

Ved et simpelt nakkehold kan laser, med parallel manuel behandling måske kræve 2-3 behandlinger, men ved kroniske gener efter eksempelvis en hofteoperation, er det op til 10-12 behandlinger og derefter vedligeholdelse med bare 1 pr. måned.

Laserbehandlingen har en smertestillende effekt ved reduktion af inflammation, ødem og muskelkrampe, en øget endorfin produktion samt modulering af smertesignaler. Ved laserstimulering udvides blodkarrene og derved øges tilgangen af næringsstoffer, ilt og fibroblaster. Ligeledes øges cellespredning (gendannelse af nye celler ved eksempelvis nerveskader), og arvæv bliver mere ensartet.  

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive en mail på info@kiropraxis.dk eller ringe til os på telefon 40 70 40 70.

Vores behandlere kan hjælpe

Vi supplerer vores udvalg af behandlinger med ASA laser, fordi vi erfaringsmæssigt ved, at der kan være behov for en direkte lokal stimulering af det skadede/ inflammerede væv, så du derved hurtigere kan opnå et tilfredsstillende funktionsniveau og kan bevæge dig frit igen.

Er du nysgerrig på om laserterapi kan være et relevant supplement så spørg en af Kiropraxis’ behandlere til råds.