Om Kiropraxis

Kiropraxis blev etableret i år 2000 af kiropraktor og kinesiolog Uffe Andersen

Om os

Vi er en Kiropraktor klinik i København. Ideen med klinikken har altid været og er fortsat, at Kiropraxis skal være en klinik med et bredt udvalg af relevante behandlingstilbud som supplerer hinanden. Behandlingerne foregår i et tværfagligt regi, hvor engagerede, veluddannede og dygtige behandlere i fællesskab arbejder for at fremme kroppens naturlige funktionalitet.

Arbejdet foregår uden brug af traditionel og symptombehandlende medicin, for at kunne hjælpe vores kunder med at nå deres individuelle mål. I Kiropraxis er vores ambitiøse vision at kunne tilbyde:

Med de forskellige behandlingsformer i klinikken kan vi ikke alene supplere hinanden i et velkoordineret behandlingsforløb, men vi kan også varetage mange forskellige behandlingsmæssige behov – i koordinerede eller individuelle forløb. 

Forståelsen af at en krop er en organisme, hvor alle komponenter (mentalt, strukturelt og biokemisk) har betydning og indflydelse på hinanden. Vi undgår ’tunnel-synet symptombehandling’, hvor der fokuseres på lokal smerte/dysfunktion, snarere end den overordnede funktion og årsagssammenhæng. 

Der findes ikke to ens mennesker. Dette gælder også, når vi taler patienter i Kiropraxis. Derfor kan årsagen til problemet i sin sande kompleksitet, løsningen, fysisk-, logistisk- og økonomisk formåen osv. variere. Vi er alle forskellige. Den forskellighed ønsker vi at imødekomme.

Vores opgave er først og fremmest at forstå patientens mål. Dernæst at forklare, hvad vi mener er diagnosen, årsagssammenhængen – og tilbyde den bedste løsningsmodel. Herefter er det patientens valg, hvad han/hun er parat til og i stand til at gøre ved det. Til sidst samarbejder vi hen mod at nå målet med de forudsætninger.

At være klædt på til at guide og coache klinikkens patienter gennem et successfuldt behandlingsforløb. ’Tværfaglige’ klinikker dukker op flere og flere steder. Alt for ofte er der desværre tale om ’høfligt samvær’ i klinikfællesskab, uden mulighed for- og erfaring med decideret samarbejde om et fælles mål for patienten.

I Kiropraxis vægter vi forståelsen af hinandens kompetencer højt, således at vi kan sikre, at I får den rette behandling og et fyldestgørende behandlingsforløb. Et behandlingsforløb hvor vi som team samarbejder omkring et fælles mål.

Terminologien ’health-care’ kontra ’disease-care’ udspringer fra forståelsen af, at en organisme ikke nødvendigvis er ’rask’, blot fordi den ikke er ’syg’. Sygdom er ofte sidste fase af en proces, hvor der igennem længere tid har været dysfunktionalitet. Der er altså en gråzone mellem ’rask’ og ’syg’. Gråzonen indebærer, at der i realiteten er tegn på, at tingene ikke er som de skal være – men at man alligevel konkluderer, at det ikke er behandlingskrævende.

I strukturel sammenhæng kunne det være generende stivhed i lænderyggen og ømhed om morgenen i en længere periode (dysfunktionalitet), som udvikler sig til et akut lændehold og måske diskusprolaps (sygdom). I Kiropraxis ønsker vi at tilbyde mere end behandling af det akutte lændehold (disease-care).

Vi vil også kunne varetage den opfølgende rehabiliterende proces, hvor fremtidige lændehold og udviklingen af mere alvorlige problematikker forebygges (health-care) eksempelvis ved relevant og intelligent funktionel træning. ’Disease-care’ er altså behandlingen, når det ’er gået galt’. ’Health-care’ er dermed den terapi, som er relevant inden det er ’gået galt’.

Mere information

Skulle du ønske yderligere information, er du velkommen til at rette henvendelse på info@kiropraxis.dk eller den mailadresse, som er skrevet ved hver enkelt behandler.

Så skal vi forsøge at besvare dine spørgsmål hurtigst og bedst muligt. Du er også velkommen til at rette henvendelse med henblik på tidsbestillingpå telefon 40 70 40 70.

Vi håber at du finder siden nyttig og interessant. God læsning…

Måske er du også interesseret i: