Kiropraktik

Kiropraktik er ingen ny terapiform. Hippocrates var den første, som beskrev, hvad der svarer til kiropraktisk behandling.

Kiropraktor i København

Kiropraxis er en kiropraktor i København, der tilbyder flere forskellige behandlinger – blandt andet kiropraktik. Kiropraktik er ingen ny terapiform. Hippocrates var den første, som beskrev, hvad der svarer til kiropraktisk behandling. I slutningen af 1800-tallet opstod den moderne kiropraktik. Uddannelse og behandlingsform blev systematiseret.

Tidligere kunne uddannelsen kun tages i udlandet (USA og England), men siden 1992 har skandinaviske studerende kunne tage deres uddannelse til kiropraktor på Syddansk Universitetscenter. Kiropraktik er i dag en integreret del af det danske sundhedsvæsen, med sygesikringsoverenskomst, offentlig ansættelse på sygehuse etc..

Grundideen i den kiropraktiske behandling, er at normalisere nervesystemets funktionsevne i de tilfælde, hvor den er nedsat på grund af fastlåsninger af rygsøjlens led. Således sender nervesystemet ikke fejlagtige signaler som kan være smertegivende, organfunktionsforstyrrende eller forrykke den muskulære balance i kroppen.

Manipulationsbehandlingen er ikke i sig selv smertestillende, men den hjælper kroppen til at hjælpe sig selv til at fungere mere normalt. En normalt fungerende krop burde i princippet ikke have smerter.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive en mail på info@kiropraxis.dk eller ringe til os på telefon 40 70 40 70. Eller kom forbi vores klinik på Østerbro.

Den moderne kiropraktik

Den moderne kiropraktorbehandling er blevet mere kompleks, og indbefatter udover manipulationsbehandlingen også bløddelsbehandling (massage, udstrækning), samt øvelsesvejledning til genoptræning, ergonomisk rådgivning etc..

I sin undersøgelse og behandling har klinikleder Uffe Andersen altid fokuseret meget på, hvordan muskler og led fungerer sammen. Det er hans holdning, at manipulation af rygsøjlen ofte ikke er tilstrækkelig , særligt ved kroniske og tilbagevendende problematikker, og genopretning af muskelkontrol ved specifikke muskelteknikker og stabiliserende genoptræningsøvelser er derfor en central del af behandling i klinikken.

I sin undersøgelse benytter Uffe, udover de traditionelle kiropraktiske, ortopædiske og neurologiske undersøgelsesmetoder, også kinesiologisk muskeltest. Således fremkommer en mere overordnet forståelse af kroppens funktionsforstyrrelse, ligesom det bliver muligt at behandle årsager frem for symptomer.