Kiropraktor i København

Vi er en Kiropraktor i København, der tilbyder flere forskellige behandlingsformer.

Kiropraktor i København

Ordet “Kiropraktik” betyder i al sin enkelthed, at man behandler med sine hænder. I Kiropraxis består den kiropraktiske behandling blandt andet af frigørende manipulationer af rygsøjlen – de knæk, som mange forbinder med at gå til kiropraktor.

Denne behandling er ikke udelukkende smertestillende. Behandlingen hjælper dog vores krop til at selv at kunne genoprette den normale funktion. En krop i balance har de bedste forudsætninger for at restituere fra smerter. 

Oplever du smerter?

Oplever du smerter (eller andre tegn på, at kroppen ikke fungerer, som den skal), kan en behandling i Kiropraxis måske være den rigtige løsning for dig. 

Du kan læse med videre her på siden, hvis du blandt andet vil blive klogere på, hvad kiropraktik egentlig er for en størrelse.

Vi informerer dig også om, hvilke muligheder der er, hvis du går og overvejer at tage uddannelsen til kiropraktor, hvilke metoder vi anvender i vores klinik – og hvorfor du derfor bør komme og besøge vores kiropraktor i København. God læsning.

Smerter er nemlig et udtryk for en disfunktionalitet. Derfor bør en sund og rask krop i princippet slet ikke opleve smerter. Smerter er med andre ord kroppens egen måde at fortælle os, at noget er galt.

Uddannelse til kiropraktor

Indtil 1992 har man kun kunne tage kiropraktoruddannelsen i udlandet. Det har ændret sig, og i dag kan de studerende tage uddannelsen til kiropraktor på Syddansk Universitetscenter. Når man har taget uddannelsen til kiropraktor, kan man kalde sig for Cand.Manu.

I moderne tid har kiropraktik fået en væsentlig rolle i det danske sundhedsvæsen, og der kommer flere og flere kiropraktorer til. Dette skyldes blandt andet, at det er blevet mere tilgængeligt at uddanne sig til kiropraktor.

Vi ser, hvordan kiropraktorer i København spirer op – Alle med hver deres tilgang til faget. Inden du beslutter dig for at kontakte en kiropraktorklinik, kan du her på siden blive endnu klogere på ideen bag den kiropraktiske metode. 

Hvad er en kiropraktor?

Kiropraktik er en ældgammel behandlingsmetode. Den første der beskrev denne behandlingsmetode var Hippocrates, og ved slutningen af 1800-tallet opstod, hvad vi i dag forstår som den moderne kiropraktik.

Se videoen nedenfor der kort uddyber, hvad den kiropraktiske metode er. Alternativt, kan du læse videre her på siden.

Ser du videoen på din mobil? Vend skærmen – så du kan se videoen i fuld størrelse.

I nyere tid er den kiropraktiske metode blevet langt mere kompleks. Det vil sige, at den kiropraktiske metode i dag ikke kun indebærer frigørende manipulationer af leddene i rygsøjlen. Med udgangspunkt i nervesystemet handler kiropraktik i dag også om:

  • Massage og anden bløddelsbehandling
  • Udspænding af muskler
  • Genoptræning – øvelser og rådgivning, der er baseret på nyeste viden om nervesystemet.

I vores kiropraktorklinik i København anskuer vi kroppen som som en helhed, hvilket i høj grad afspejles vores behandlinger.

Læs meget mere om alle vores behandlingsformer her.

Således har metoderne inden for kiropraktikken ændret sig – der er mere fokus på tværfaglighed og den hele krop i særdeleshed nervesystemet. Hvis du leder efter en kiropraktor i København, er det vores anbefaling, at du søger efter klinikker med denne filosofi. Vi mener nemlig, at det er meget afgørende for, at du får det helt rigtige behandlingsforløb – et forløb, der kan genskabe balancen i din krop, så du ikke længere oplever smerter.

Ligesom at kiropraktormetoderne har ændret sig, har mulighederne for at uddanne sig til kiropraktor også ændret sig. Læs meget mere om uddannelsen til kiropraktor nedenfor.

En kiropraktors mål er at normalisere nervesystemets funktionsevne. Dette er blandt andet aktuelt, når patienter oplever fastlåste led i rygsøjlen, der giver smerter, muskelspændinger og stivhed samt en følelse af ubalance i kroppen.

Uffe Andersen behandler i Kiropraxis i København siden 2000, og hans primære fokus er at undersøge, hvordan kroppens led og muskler fungerer i samspil med hinanden – baseret på en neuro-motorisk test kaldt AK (Kinesiologi), og hvad kilden er til en eventuel ubalance.

I Kiropraxis er vores holdning, at ledfrigørende manipulationer af rygsøjlen sjældent er fyldestgørende som behandlingsmetode. For at løse kroniske problemer og/eller forebygge fremtidige tilbagefald, vil der ofte være behov for supplerende terapi, der blandt andet kan indebære en genopretning af muskelkontrol samt neurologisk baserede genoptræningsøvelser.

Du kan læse meget mere om genoptræningen i Kiropraxis her. 

Vi ønsker at være den foretrukne kiropraktor i København for alle i hovedstadsområdet – men vi oplever også at behandle mange patienter, der kommer langvejs fra – fordi vi har et unikt koncept, skabt igennem målrettet kompetenceudvikling siden 2000.

Når vi undersøger vores patienter, anvender vi en bred vifte af undersøgelsesmetoder, der blandt andet kan indebære en kinesiologisk muskeltest eller Z-Health. Ved at benytte forskellige undersøgelsesmetoder får vi et langt mere nuanceret indblik i patientens tilstand, og vi har således også mulighed for at behandle dig endnu mere effektivt. Vores arbejde foregår uden brug af traditionel og symptombehandlende medicin.

Vi er en professionel kiropraktor i København, der ikke alene byder på kiropraktik. Vi tilbyder også:

Eftersom vi benytter forskellige undersøgelser, bliver det også lettere for os at finde frem til kilden til problemet, og det betyder, at vi kan behandle årsagen – frem for en midlertidig lindring af symptomerne. Du vil med andre ord opleve, at vi er en tværfaglig behandlingsklinik, hvor der behandles en meget bred vifte af symptomer og problematikker – og derfor er vi også et fællesskab af forskellige professioner, hvor vi hver især er eksperter inden for vores unikke felt. Vi supplerer vores kompetencer ovenpå hinanden med et fælles mål – dit mål.

Tværfaglighed er nøgleordet

Nøgleordet er tværfaglighed. For os er det væsentligt at være en klinik, der tilbyder flere forskellige relevante behandlingsformer. På den måde kan vi hver især bruge vores kompetencer bedst til at hjælpe patienten – ofte i supplement til hinanden.

Patienten behøver dermed ikke at skulle rundt til forskellige klinikker i hele København – de kan få et samlet fokuseret behandlingsforløb hos os. Et forløb hvor alle involverede behandlere sigter mod fælles mål (dit mål) uden konkurrence og med mulighed for sparring.

Kom på besøg i vores kiropraktorklinik, der er centralt placeret på Østerbro i København, og vi sidder klar til at tale med dig om dine smerter.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en mail til os på info@kiropraxis.dk eller ringe til os på telefon 40 70 40 70