Spændinger i lænderegionen

Et utal af mennesker lider af spændinger i lænderegionen. 

Spændinger i lænderegionen

Et utal af mennesker lider af spændinger i lænderegionen. MTV udvalget, nedsat af sundhedsstyrelsen, fastslår at op imod 1 million danskere i løbet af en vilkårlig 14-dages periode lider af ondt i ryggen. Størstedelen af disse vil have problemer med lænden. Lændespændinger er i sig selv enerverende, men hvad værre er, de er ofte et udtryk for at lænden ikke fungerer, som den skal og dette kan være begyndelsen til mere alvorlige problemer.

Smerter og ubehag i bevægeapparatet (dvs. muskler og led) skal forstås som vores krops sprog. Altså signaler om at noget er galt, og at noget bør gøres. Et handlingssignal! Vælger man at ignorere kroppens signaler, ved at ”behandle” sit problem med smertestillende medicin, så sætter man kroppens kommunikationssystem ud af kraft og man bliver således ”i stand til” at gøre det, som kroppen forsøgte at fortælle, at man ikke burde gøre, selvsagt med skade på led og muskler til følge.

Mulige konsekvenser af kroniske spændinger i lænderegionen ses under ”diskusprolaps”, ” hekseskud” og ”lumbago”. Forebyggelse er altid nemmere, billigere og bærer en bedre prognose end behandling. Det er derfor klogt at reagere, når spændingerne ikke forsvinder eller hvis de er tilbagevendende. Mulige løsninger på problemet kunne være styrketræning, svømning, massage og ergonomisk vejledning på arbejdspladsen. Kiropraktoren vil se på led- og muskelfunktionen, rette op på eventuelle dysfunktioner og vejlede m.h.t. det videre forløb.

Yderligere relevante spørgsmål angående spændinger i lænderegionen kan rettes til info@kiropraxis.dk

Andre symptomer

Vi har på de underliggende sider beskrevet en del af de lidelser og symptomer som kan opstå i bevægeapparatet, hvad som er mekanismen bag lidelsen, og hvilken behandling som kan tilbydes i Kiropraxis.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive en mail på info@kiropraxis.dk eller ringe til os på telefon 40 70 40 70.