Kender du oregano olie?

Hvis nej, så læs med her. Oreganoolie er nemlig lidt af en mirakelolie, som kan afhjælpe en bred vifte af både små og store lidelser, som vi alle engang imellem døjer med: især i vinterhalvåret, hvor vores immunforsvar er mere svækket end normalt.

Oreganoolien er en af naturens kraftigste antiseptiske (bakteriedræbende) æteriske olier, og er udvundet fra oreganoplanten, som vi ellers kender som et krydderi til maden.
Olien har været et trofast medicinsk remedie tilbage i Romerriget, hvor man brugte det til at behandle forkølelse, forstoppelse og dårlig mave.

Olien er ekstremt rig på antioxidanter og sammenligner man med blåbær, indeholder oreganoolien 4 gange så meget antioxidant.

Det aktive stof i oreganoolie hedder ‘carvacrol’, som har været genstand for en masse nylig forskning (dog primært på mus). Forskningen peger blandt andet peger i retning af, at stoffet kan have en særligt positiv indvirkning på:

1. Bekæmpelse af bakterier ved forskellige typer af infektioner; eksempelvis antibiotika-resistente bakterier, stafylokokker, salmonella
2. Bekæmpelse af herpes virus
3. Forhøjet kolesteroltal
4. Svampeinfektioner
5. Parasitter
6. Bekæmpelse af kræftceller
7. Vægttab
8. Forstoppelse

Olien kan tages på forskellige måder. I Danmark er det ikke tilladt at anbefale at indtage det indvortes, dvs. enten i kapsler med 10 dråber 2 gange dagligt eller direkte i vand på tom mave, men vi ved at dette er en metode som mange benytter sig af med et godt resultat. Det viser sig at denne måde fungerer bedst hvis olien at kombineres med præ- og/eller probiotiske kosttilskud.

Olien kan iøvrigt fortyndes med en anden form for olie (eksempelvis mandel- eller kokosolie) og smøres på huden – det er en fordel, hvis man vil behandle eksempelvis psoriasis, akne, herpes eller en svampeinfektion. Hvis man er forkølet, kan man smøre den fortyndede olien på lymfekirtlerne omkring halsen og brystet og kan lovligt anbefales i Danmark ☺️

Hvis du har fået lyst til at prøve oreganoolien, kan den købes i Kiropraxis for 220 kr. Man kan også købe den i forskellige helsekostbutikker, men vær dog opmærksom på, om indholdet af det aktive stof ‘carvacrol’ er tilstrækkeligt (gerne over 80%) ????

Hvis du vil læse mere om oreganoolie, kan du gøre det her