P-DTR – hvad er det?

P-DTR er en ny og stadig forholdsvis ukendt, men up-coming, behandlingsteknik, der ved let stimulering af nervesystemet, kan ændre både uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre samt reducere smerteoplevelsen – altså behandling af kroppens ’software’.

P-DTR beskrevet med en analogi.
Forestil dig kroppen som en computer. En computer består både af hardware og software. Hardware i form af skærmen, tastaturet eller højttalerne. Eksempler på software ville være Microsoft Word eller Windows 10 som styresystem.

Ligeledes består vi også af hardware og software. Knogler, muskler, ledbånd, nerver og hjernen er kroppens hardware, hvor kroppens software består af kommunikationen i centralnervesystemet (CNS), altså signaler (beskeder) der bliver sendt til og fra hjernen.

P-DTR kan hovedsageligt bruges til at behandle software, hvilket vil sige, at der med P-DTR ændres på kommunikationen i nervesystemet.

Mange mennesker oplever at have gået rundt med en given problematik i bevægeapparatet, der over tid ikke har forbedret sig. Ofte er det ikke noget der kan findes en forklaring på ved hjælp af diverse scanninger og undersøgelser, men det ændrer ikke på, at der stadig er en smerteoplevelse eller begrænsning i bevægelighed/funktionalitet

Har du eksempelvis de samme tilbagevendende problematikker fra dengang du vrikkede om på anklen, også efter du har været til en masse forskellig behandling, så tyder det på, at der foregår et eller andet i kroppens software.

Kroppen er fyldt med en masse forskellige sanseceller (receptorer) som hele tiden sender besked til CNS og hjernen om kroppens tilstand. På baggrund af et akut eller gammelt traume/skade (det kan både være fysisk eller psykisk), kan disse receptorer blive oversensitive for at beskytte kroppen og det beskadigede område. Når helingsperioden er ovre, vil receptorerne optimalt set gå tilbage til normalen og ikke forblive oversensitive.

Ofte er det imidlertid ikke tilfældet, og receptorerne forbliver oversensitive, hvilket vil fastholde kroppen i de erhvervede kompensations-/reaktionsmønstre, der kan vise sig i form af smerter, muskelspændinger, hovedpine, fordøjelsesproblemer, lavt energiniveau osv.

Den tidligere forstuvning af anklen eller operationen du fik lavet for mange år siden, kan derfor være med til at nogle af de samme problematikker bliver ved med at vende tilbage igen og igen. Der er opstået ’rod’ i kroppens software.

Ved hjælp af neurologisk muskeltestning, er P-DTR en effektiv teknik til at identificere kroppens oversensitive receptorer, og ændre på den information, der bliver sendt til hjernen. Det svarer til at genstarte et program på computeren, hvis det er stoppet med at virke.

Når de involverede receptorer ikke længere er oversensitive og kroppens softwaresystem er opdateret, vil det ofte vise sig i form af ingen eller færre symptomer. Ofte ændrer det også på symptomer og gener, du ikke lige i første omgang havde tænkt, var relateret hertil.

Langt de fleste problematikker findes i kroppens software. Det betyder, at P-DTR kan afhjælpe mange symptomer såsom:

  • Smerter
  • Spændinger
  • Hovedpine
  • Emotionelle problemer
  • Energiunderskud
  • Svimmelhed
  • Fordøjelsesproblemer
  • og meget mere

Matias Paulsen, uddannet fysioterapeut, benytter primært PDT-R i sin undersøgelse og behandling i Kiropraxis. Kontakt matias@kiropraxis.dk