Kontakt

KU: 43% af de som har haft en hjernerystelse er delvist uarbejdsdygtige 5 år efter

Konsekvenserne af at have haft en hjernerystelse kan være temmelig udfordrende. De fleste får det bedre efter omkring 3-4 ugers hvile og behandling, men komplikationer og gener kan vare ved længe efter, at skaden er sket – i op til flere år.

Hjernerystelse kan have langvarige konsekvenser

Et studie fra Københavns Universitet – Labour market attachment after mild traumatic brain injury: nationwide cohort study with 5-year register follow-up in Denmark – viser imidlertid noget overraskende, at hele 43% af de som har haft hjernerystelse er delvist uarbejdsdygtige 5 år efter deres skade.

Hjernerystelse har langsigtede konsekvenser

Studiet fra KU konkluderer, at:

Konklusion: 43% af de som havde oplevet hjernerystelse var helt- eller delvist uarbejdsdygtige 5 år efter skaden og modtog offentlige ydelse. Vi konkluderer deraf, at mTBI (minor traumatic brain injury) har langsigtede negative konsekvenser på fastholdelse på arbejdsmarkedet. Forebyggelse og behandling af vedvarende symptomer på hjernerystelse bør derfor overvejes.

Når knap halvdelen af alle de, som har oplevet hjernerystelse, enten helt- eller delvist er uarbejdsdygtige efter 5 år, tyder det på en problematik, som der bør tages hånd om – og som man som person bør være opmærksom på.
Det er derfor en god idé for de, som oplever vedvarende gener og eftervirkninger af hjernerystelse (det vil sige symptomer, som har varet mere end 1 måned), at søge hjælp, råd, vejledning og behandling. Ellers risikerer man, at der ikke bliver skabt ordentlige forudsætninger for rehabilitering.

Bestil screening i Kiropraxis

I Kiropraxis har vi stor erfaring med behandlingen af hjernerystelser, og vores behandlingstilbud inkluderer blandt andet metoder som kiropraktik, neurologisk rehabilitering og kranio sakral terapi, som alle har en positiv effekt på rehabiliteringen.

Er du i tvivl om du har et behandlingsbehov? Så er du velkommen til at kontakte os og bestille en screening ved vores vores rehabiliteringsspecialist Theresa Scheel – læs mere om hende her.

Link til studiet fra Københavns Universitet: https://bmjopen.bmj.com/content/9/4/e026104.full

Kontakt

Kiropraxis.dk
Lyngbyvej 43
2100 København Ø
T: 40 70 40 70

M: info@kiropraxis.dk

Telefontid for tidsbestilling:
Mandag-Torsdag 8-18 og Fredag 8-17.

Afbud skal meldes senest dagen før inden kl. 15.

Find os

Følg os

[buttons]